Ποιοι είμαστε

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς,

Μετά από 35 χρόνια αφοσίωσης στους μαθητές μας και στις ανάγκες τους, οι συνάδελφοί μου και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι ο λόγος που κάνει το σχολείο μας να διαφέρει είναι το μεράκι που έχουμε για το λειτούργημά μας. Η ιστοσελίδα που έχετε επισκεφθεί ελπίζω να αντανακλά αυτή την προσοχή στη λεπτομέρεια, τη θέληση για διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες, όπως και τη λειτουργία πάνω στις σωστές θεωρητικές βάσεις. Όλα αυτά αποτελούν για μας τις σταθερές που μας προσανατολίζουν στο δρόμο ποιότητας τον οποίο έχουμε επιλέξει.

Με δραστηριότητα για πάνω από τριάντα πέντε χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, τόσο ως καθηγήτρια όσο και ως ιδιοκτήτρια, μπορώ με σιγουριά να πω ότι στο δικό μας σχολείο σημασία έχει η γνώση. Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι ο αντικειμενικός σκοπός όλων των πράξεών μας, και όχι η απλή απόκτηση ενός πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Για το λόγο αυτό, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη διαδικασία απόκτησης της γνώσης, ώστε οι μαθητές μας να εφοδιάζονται με γνώσεις μέσα σε ένα περιβάλλον ασφαλές, που προάγει την ιδέα της δια βίου μάθησης και δεν αποκλείει κανένα.

Σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, τους ρυθμούς με τους οποίους μαθαίνει και το προσωπικό του μαθησιακό στυλ. Πιστεύουμε ότι όσο καλύτερα γνωρίζει ο καθηγητής τους μαθητές του, τόσο σωστότερα μπορεί να σχεδιάσει ένα μάθημα το οποίο να ανταποκρίνεται στις δικές του μαθησιακές ανάγκες. Πολλές φορές οι γονείς, στην προσπάθειά τους να κάνουν τα καλύτερο για το παιδί τους, στρέφονται στα ιδιαίτερα μαθήματα, πιστεύοντας ότι αυτά είναι τα μόνα σχεδιασμένα να καλύψουν τα όσα χρειάζεται το δικό τους παιδί. Ως εκπαιδευτικός, έχω αντίθετη γνώμη.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να οδηγήσουν σε μία επιπόλαιη εκτίμηση, ή και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του μαθητή, να τον απομονώσουν από το σχολικό περιβάλλον της τάξης του, μέσα στην οποία έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί, αλληλεπιδρώντας με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας. Τέλος, τα ιδιαίτερα μαθήματα, όταν έρχονται ως λύση στο πρόβλημα της πλημμελούς μελέτης στο σπίτι, συνήθως εντείνουν το πρόβλημα αντί να το λύνουν.

Προσωπικά, ως εκπαιδευτικός, διευθύντρια σχολείου, αλλά κυρίως ως μητέρα, είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Η αισιοδοξία μου αυτή μου έχει επιτρέψει να μετατρέψω κάθε πρόβλημα σε ευκαιρία. Η έλλειψη θεσμικού πλαισίου για τα κέντρα ξένων γλωσσών μου έδωσε προσωπικά την ελευθερία να επενδύσω σε ένα σχολείο που διάφοροι φορείς εντάσσουν στα μοντέλα του σχολείου του μέλλοντος. Με ενέπνευσε να δουλέψω σκληρά στη διαμόρφωση μιας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας της οποίας τα αποτελέσματα φαίνονται έμπρακτα στις επιδόσεις των 9.000  μαθητών μας που αποφοίτησαν τα τελευταία 35 χρόνια.

Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι οικογένειες του Κιλκίς είναι η ενέργεια που χρειαζόμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου, ώστε να δουλέψουμε σκληρά και να αναδείξουμε τα Πρότυπα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Τοκατλίδου σε έναν πραγματικά πρωτοπόρο εκπαιδευτικό οργανισμό. Αρωγοί μου σε αυτήν την προσπάθεια εδώ και μερικά χρόνια είναι ο γιος μου Νώντας Σαπίδης και η κόρη μου Νέλη Σαπίδου οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί μου. Μαζί λοιπόν, συνδυάζοντας την παράδοση και την εξέλιξη δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα συνεπείς στο έργο μας και να βρισκόμαστε στο πλάι των μαθητών μας.

Παρθένα Τοκατλίδου
Ιδιοκτήτρια & Διευθύντρια Σπουδών

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

  • Να εξασφαλίσουμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα διδασκαλίας της ξένης γλώσσας. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε να επιλέγουμε τα καλύτερα διδακτικά μέσα. Διδάσκουμε μέσω πληθώρας εποπτικών μέσων και πιστεύουμε στη χρήση της τεχνολογίας.
  • Να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών που παρέχουμε. Για το λόγο αυτό το ακαδημαϊκό προσωπικό συμμετέχει σε συνέδρια του κλάδου, παρακολουθεί εκθέσεις βιβλίου και συνεχίζει την μετεκπαίδευσή του μέσω σεμιναρίων για μαθήματα δια ζώσης αλλά και τηλεκπαίδευση.
  • Να συμβάλλουμε στην ευημερία των μαθητών μας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να εμπνεύσουμε στους μαθητές μας την αγάπη για τη γνώση και τη διαρκή αναζήτηση.
  • Να είμαστε ένας υγιής και ανταγωνιστικός εκπαιδευτικός φορέας, ώστε να μπορούμε να εκπληρώνουμε τους στόχους και τα οράματά μας. Από τη δική μας πλευρά φροντίζουμε οι συναλλαγές μας με τους γονείς των μαθητών μας να διακρίνονται για το ήθος και τη διαφάνειά τους. Για μας ο γονέας δεν είναι πελάτης, αλλά συνεργάτης στο δύσκολο δρόμο της διαπαιδαγώγησης του παιδιού του.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Τα Πρότυπα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Τοκατλίδου απευθύνονται σε γονείς και μαθητές, οι οποίοι απαιτούν ποιότητα και συνέπεια από το σχολείο τους και δεσμεύονται για την παροχή ποιοτικά υψηλών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, που αποσκοπούν:

  • Στην αναπόσπαστη σύνδεση διδασκαλίας και μάθησης.
  • Στην εκπαίδευση των μαθητών σε στρατηγικές μάθησης
    προκειμένου να λειτουργούν αυτόνομα και να είναι ικανοί να  αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση επικοινωνίας η οποία απαιτεί γλωσσική δεξιότητα, εντός του χώρου του σχολείου, αλλά κυρίως και πρωτίστως εκτός αυτού.
  • Στην ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε ομαδικές εργασίες, εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές μεθόδους διδασκαλίας για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους και κοινωνικοποίησή τους.
  • Στην ενίσχυση των μαθητών του με γλωσσικές δεξιότητες, ώστε να οδηγηθούν επιτυχώς σε εξετάσεις γλωσσομάθειας αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι να εξασφαλισθούν γι’ αυτούς απαραίτητα εφόδια για την αγορά  εργασίας και την προσωπική τους ανάπτυξη.

2341 024860

21ης Ιουνίου 115, Κιλκίς